VIDEO | Amerikaanse tv-host lyrisch over 'charmant' Den Haag: 'Ik dacht dat Den Haag een gebouw was'

Hoda (links) en Jenna | Screenshot TODAY
Hoda (links) en Jenna | Screenshot TODAY
DEN HAAG - Het was een heuse cultuurshock voor de Amerikaanse tv host Hoda Kotb. Ze was in Den Haag voor de Invictus Games en een interview met prins Harry. Maar ze had geen idee wat te verwachten. 'Ik dacht dat Den Haag een gebouw was, waar ze rechtszaken hebben', zegt ze in haar NBC-show Today with Hoda and Jenna.
'Ik was naïef, ik weet niet wat het was', zegt ze op de landelijke Amerikaanse zender. Er zijn wel meer buitenlandse toeristen die denken dat Nederland alleen uit Amsterdam bestaat. Hoda was dan ook verbaasd dat Den Haag een stad is.
Ze is dolenthousiast over onze stad. 'Het is een mooie stad, heeft brede straten en overal kanalen. Er zijn ook woonboten, het is heel charmant. En iedereen is op de fiets.'
De Nederlandse ambassadeur in Groot-Brittannië deelde de video op Twitter.

'Een écht gesprek?'

Maar wat Hoda het meest verbaasde, was dat mensen hier met elkaar praten op straat, in plaats van alleen maar met hun telefoon bezig zijn.
'Er waren superveel mensen, ze kochten ijs en churros. En niemand was bezig met z'n telefoon of had er een in z'n hand om die later te gebruiken. Mensen aten ijs en waren aan het praten.'
'Gaan we met de show naar Den Haag?'
Haar mede-presentator Jenna Bush Hager (dochter van oud-president George W. Bush) is geschokt. 'Een écht gesprek?', zegt ze. 'Zelfs meiden van een leeftijd waarop ze hier de hele tijd met hun telefoon bezig zijn, klik, klik, klik', zegt Hoda. 'Dus wij doen het verkeerd?', aldus Jenna.
Ironisch genoeg belt Hoda haar moeder om dit te vertellen. Die dacht dat we in Nederland helemaal geen mobiele telefoons hebben. 'Ze hebben wel telefoons maar ze kiezen ervoor ze niet te gebruiken.'
Jenna werpt op om dan maar naar Den Haag te verhuizen. 'Gaan we met de show naar Den Haag?'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!