Dertig nieuwe stranddouches met tapkraan langs de kust

© Jurriaan Brobbel
DEN HAAG - Langs de kunst komen dertig nieuwe stranddouches, dertien op Scheveningen en zeventien op het Zuiderstrand. De eerste douche is woensdag geplaatst op Scheveningen. De douches worden in oktober weer weggehaald. Aan de douches zit ook een tapkraan, zodat je je flesje kan vullen met water.
'Het strandseizoen is weer begonnen. Als gemeente doen we er alles aan om te zorgen dat het fijn verblijven is aan onze kust. Voor onze inwoners, toeristen en ondernemers. Hier horen goede voorzieningen bij zoals bijvoorbeeld ons Meldpunt overlast, stranddouches, fietsenstallingen en afvalbakken. Ben daarom blij met deze nieuwe duurzame douches', aldus stadsdeelwethouder Scheveningen Anne Mulder (VVD).
© Jurriaan Brobbel
Het aantal stranddouches is dit jaar uitgebreid met het Zwarte Pad en het The Hague Beach Stadium. De komende weken worden de douches op de bestaande locaties vervangen, daarna volgen de nieuwe locaties. De oude stranddouches waren na 25 jaar aan vervanging toe. 'Ze zijn voorzien van een dubbele douchekop en zijn zo ingesteld dat verspilling van water zoveel mogelijk wordt voorkomen', aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!