Bouw 82 appartementen bij winkelcentrum De Stede begonnen

Start bouw woningen De Stede
Start bouw woningen De Stede © gemeente Den Haag
DEN HAAG - In de wijk Bouwlust en Vrederust is begonnen met de bouw van 82 huurwoningen in het middensegment. Het project 'De Stede' moet halverwege 2023 klaar zijn. 'Betaalbaar bouwen in de stad is een uitdaging! Hier bij winkelcentrum De Stede wordt dit nu wel gerealiseerd', aldus wethouder Martijn Balster (PvdA, Wonen) die bij de start van de bouw aanwezig was.
Er worden 50 appartementen gebouwd op het terrein aan de Vrederustlaan en 32 appartementen op het terrein aan de Hazenrade. De woningen worden boven het parkeerterrein gebouwd, zodat er nog genoeg ruimte is voor auto's. Omdat er in de wijk al veel sociale huurwoningen zijn is ervoor gekozen voor woningen in het middensegment.
'Ik kijk uit naar het moment dat hier volgend jaar starters en gezinnen hun intrek nemen en veel woonplezier gaan ervaren', zegt de wethouder.

Winkelcentrum De Stede

Naast de nieuwe woningen wordt ook winkelplein De Stede aan de voorkant opnieuw ingericht. Er zijn extra parkeerplaatsen gemaakt, er is meer groen met extra plantvakken en bomen en de bestrating wordt vernieuwd. Vier oude kiosken worden vervangen door nieuwe.
Eigenaar van het winkelcentrum Urban Interest is naar eigen zeggen druk bezig om het gebied bruisend en kleurrijk te houden. 'Daarom hebben wij de kans om op deze plek nieuwe woningen toe te voegen met beide handen aangegrepen. We kunnen nu gaan starten met bouwen', zegt Berend Ringeling, projectmanager bij Urban Interest.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!