Sociale huurwoningen voor senioren op locatie oud KPN-gebouw Loosduinen

Het oude KPN-gebouw
Het oude KPN-gebouw © screenshot Google Streetview
DEN HAAG - In het oude KPN-gebouw in Loosduinen moeten 85 tot 95 sociale huurwoningen voor senioren komen. Dat willen de gemeente en woningcorporatie Staedion die eigenaar is van het pand. 'We voegen hiermee weer meer sociale woningen toe aan deze oververhitte woningmarkt', aldus Gijsbert van Herk van Staedion.
Het gebouw op de hoek van de Thorbeckelaan en de Monseigneur Nolenslaan, in Rosenburg, wordt voor de herontwikkeling gesloopt. De locatie heeft plek voor meer dan 80 woningen, waarvan een derde bestaat uit 2-kamerwoningen (55m2) en twee derde uit 3-kamerwoningen (65m2). Ook moet er een ontmoetingsruimte komen, veel groen en is er ruimte voor parkeerplekken en een fietsenstalling op het eigen terrein.
Het is de bedoeling dat de nieuwbouw dezelfde bouwblokkenstructuur krijgen van de Thorbeckelaan met blokken van vier tot zes lagen. Daarmee sluit het aan op het bestaande zwembad en de geplande woontoren aan het Colijnplein.

Doorstroming woningmarkt

'Met de herontwikkeling van deze locatie door Staedion bouwen we niet alleen 100 procent sociaal, we verbeteren ook de leefbaarheid voor de wijk van deze huidige anonieme plek. Een appartementengebouw voor senioren met een binnentuin en een ontmoetingsruimte waar het prettig is om te wonen en elkaar te ontmoeten. Kortom waar het prettig oud worden is', aldus wethouder Martijn Balster (PvdA, wonen).
Staedion wil met de bouw inzetten om de doorstroming van senioren op de oververhitte woningmarkt. 'Deze bewoners laten een woning achter die dan weer beschikbaar komt voor een gezin of starter. Daarmee kunnen we meer mensen aan een passende woning helpen.'
Meer nieuws lezen uit Loosduinen? Kijk op onze nieuwe stadsdeelpagina over Loosduinen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!