Voedselbank-gezinnen bezoeken wedstrijd ADO Den Haag dankzij actie Sintvoorieder1

ADO in de Maatschappij doneerde in december de wedstrijdkaarten
ADO in de Maatschappij doneerde in december de wedstrijdkaarten © Den Haag FM
DEN HAAG - Aanstaande zondag nemen 350 kinderen en ouders die klant zijn bij de voedselbank plaats op de tribunes van het ADO Den Haag-stadion. Dankzij de samenwerkingsactie van Sintvoorieder1 en Den Haag FM van afgelopen december kunnen zij genieten van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. 'Ze verdienen die unieke beleving zonder dat ze zich druk hoeven te maken om wat het kost', zegt Kees Brouwers van ADO in de Maatschappij.
Door de coronamaatregelen heeft het enkele maanden op zich moeten laten wachten, maar zondag hoopt Kees eindelijk de betreffende klanten van de voedselbank blij te kunnen maken. 'Het wordt volle bak en sowieso één groot feest. Het is gaaf om zo'n geweldige actie op poten te kunnen zetten', zegt hij bij Haags Bakkie.
En om dat voor elkaar te krijgen moest Kees een hoop schakelen - onder andere met voorzitter van Sintvoorieder1 Esther Blom. Ook zij verheugt zich op het moment van de aftrap. 'Het doet ontzettend veel met de mensen en er is onwijs enthousiast gereageerd. Ook wordt het gewaardeerd dat het iets is wat je met het hele gezin kan doen. Soms krijgen kinderen wel toegang tot een activiteit, maar dan kunnen de ouders niet vanzelfsprekend mee.'
Kees Brouwers Den Haag FM
Kees Brouwers Den Haag FM

'Een mooi begin'

Kees hoeft niet overgehaald te worden als het gaat om een vervolg op deze actie. 'Het kost veel tijd en moeite, maar ik heb het er al met Esther over gehad. Er moet vast wel een commerciële partij binnen ADO te vinden zijn die het leuk vindt om per seizoen een wedstrijd aan de voedselbank te koppelen. Die 350 mensen is een mooi begin, maar ik wil eigenlijk wel duizend mensen uitnodigen om jaarlijks een wedstrijd te komen bezoeken.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!