Gemeenteraad zegt 'nee' tegen woningen op de Pier

© Thehague.com
DEN HAAG - De gemeenteraad is klip en klaar: op de Pier op Scheveningen mogen geen woningen of hotels komen. De Pier verkeert in zeer slechte staat en renovatie is een bijzonder kostbare zaak. Eén van de mogelijkheden om de Pier te behouden is volgens de eigenaar van het bouwwerk om er woningen en hotels op te bouwen, maar daar verzet de gemeenteraad zich tegen.
De toekomst van de Pier is ongewis. Als er niets gebeurt aan het icoon dan is het al voor 2025 niet meer veilig voor bezoekers en moet het net als een paar jaar geleden gesloten worden, zo waarschuwde de gemeente een paar weken geleden. Volgens ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed, de eigenaar van de Pier, zijn er drie opties: compleet slopen, nieuwbouw of een beperkte renovatie. Ook het bouwen van woningen en hotels behoort tot de mogelijkheden.
Maar daar wil vrijwel de gehele raad niets van weten, meldt mediapartner Omroep West. De motie 'Geen woonplezier op de Pier' van GroenLinks werd donderdag tijdens een raadsvergadering in grote meerderheid aangenomen. Alleen Hart voor Den Haag stemde tegen. GroenLinks-fractievoorzitter Mariëlle Vavier vindt dat de Pier voor iedereen toegankelijk moet blijven en dat moet duidelijk gemaakt worden aan de eigenaar. De gemeente, die de kaders stelt bij de toekomstplannen voor de Pier, moet daarom vastleggen dat het bouwen van woningen en hotels 'ongewenst' is.

Inventariseren

De motie 'De Pier is van de stad' van de Partij voor de Dieren werd wel door de hele raad gesteund. Daarin staat dat, voordat er toekomstplannen gemaakt worden voor de Pier, er eerst bij inwoners 'geïnventariseerd' moet worden wat zij belangrijk vinden bij een mogelijk aangepaste Pier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!