Spuigasten: Martijn Balster (PvdA) over lage verkiezingsopkomst en nieuwe fractieleider Attje Kuiken

Martijn Balster
Martijn Balster
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: wethouder Martijn Balster (PvdA).
Iedereen op het Haagse stadhuis en daarbuiten is het erover eens: de lage opkomst in de stad is uitermate zorgelijk. Doordat 43 procent, dus minder dan de helft van de kiezers, afgelopen gemeenteraadsverkiezingen naar de stembus is gegaan kunnen er vraagtekens gezet worden bij de legitimiteit van de gemeenteraad. Wie vertegenwoordigen deze gekozen volksvertegenwoordigers nu eigenlijk en wat vindt de zwijgende meerderheid? Een werkgroep met daarin burgemeester Jan van Zanen, wethouder Martijn Balster (PvdA) van Participatie en raadsleden gaat onderzoeken waarom zoveel kiezers thuisbleven. In de formatie is al begonnen met het zoeken naar antwoorden. In Spuigasten legt Balster uit hoe dit onderzoek eruit komt te zien.
Attje Kuiken is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Kuiken volgt Lilianne Ploumen op, die vorige week onverwacht haar vertrek aankondigde. Ploumen vindt dat het leiderschap toch niet goed bij haar past. Hoe kijkt Balster naar de leiderschapswissel binnen zijn partij?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in de centrale bibliotheek aan het Spui. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal, de stream op denhaagfm.nl of kom langs in de centrale bieb.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!