Burgemeester genoot van lyrische Amerikaanse tv-host: 'Het was hilarisch'

Burgemeester Jan van Zanen
Burgemeester Jan van Zanen © Den Haag FM
DEN HAAG - Burgemeester Jan van Zanen heeft genoten van het fragment van de Amerikaanse tv-host Hoda Kotb. De presentatrice was in Den Haag voor de Invictus Games en een interview met prins Harry. Maar ze had geen idee wat te verwachten. 'Ik dacht dat Den Haag een gebouw was, waar ze rechtszaken hebben', zei ze in haar NBC-show Today with Hoda and Jenna.
'Ik was naïef, ik weet niet wat het was', zei ze op de landelijke Amerikaanse zender. Er zijn wel meer buitenlandse toeristen die denken dat Nederland alleen uit Amsterdam bestaat. Hoda was dan ook verbaasd dat Den Haag een stad is.
Burgemeester Van Zanen had het fragment van Today with Hoda & Jenna natuurlijk ook gezien. 'Het was hilarisch', zegt hij vrijdagavond tegen Den Haag FM.

'Is this The Hague? Yeah!'

Hij kreeg naar eigen zeggen ook veel berichten van familie en vrienden die in Amerika wonen. 'Die zeiden: 'Is this The Hague? Yeah!' Hello!' Ze waren heel erg trots', vertelt hij.
'Het is weer heel erg Amerikaans, hè - je moet het niet altijd helemaal geloven - maar ik genoot er wel van', zegt de burgemeester eerlijk. 'Dan denk ik: we hebben wel eens wat te klagen - en dat kan ik me ook best voorstellen - maar er komen mensen uit het buitenland, die zien Den Haag, aan de kust, die zien hoe het hier is, hoe we hier deze spelen hebben kunnen organiseren, samen met heel veel vrijwilligers, met het ministerie van Defensie. Echt prachtig. En die kijken met vreemde ogen: 'The Hague? Geweldig!'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!