Circustheater even omgetoverd tot Elvis-museum

Het gouden pak van Elvis Presley en andere unieke items
Het gouden pak van Elvis Presley en andere unieke items © Facebookpagina Elvis In Memory
DEN HAAG - Het Circustheater staat binnenkort in het teken van de Amerikaanse muzieklegende Elvis Presley. Tijdens de show ‘The very best of Elvis’ op maandag 2 mei worden mooie herinneringen opgehaald aan deze wereldberoemde artiest.
Op het podium komen alle bekende Elvis-songs voorbij die uitgroeiden tot wereldhits, vergezeld door zijn live-orkest en backing vocalisten worden alle (ongeveer 30) nummers gezongen door Kees Versluys. Naast deze tribute is er ook een expositie, met unieke en bijvoorbeeld gesigneerde spullen. Nederlandse Elvis-kenner Robin Klarenbeek verzorgt de presentatie.
Versluys schetst in Vrijmibo op Den Haag FM hoe het Elvis-museum eruit komt te zien: 'Voor het theater staan twee fantastische Cadillacs uit die tijd. Je komt het Circustheater binnen, dan staat er een wand van echte spullen: gouden platen, kleding, tourjacks van Sonny en Red West, Aloha-awards, filmposters met originele handtekeningen erop en de televisie waar Elvis naar keek in Bad Nauheim, toen hij in dienst was.'

Originele gouden pak van Elvis

'Daarnaast hebben we het Elvis & Memory Orchestra, de 20-koppige band waarmee we het levensverhaal van Elvis vertellen. Dat doen we samen met Robin Klarenbeek, van wie al die spullen zijn', vertelt Versluys.
De Elvis-imitator noemt het 'een unieke tentoonstelling'. Versluys: 'Nergens is in Nederland te zien wat hier staat. Van het originele golden lamé suit (gouden pak) van Elvis zijn maar drie exemplaren: één heeft Elton John, één hangt in Graceland en één hebben wij. Dat is echt gigantisch mooi en heel bijzonder.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!