Regenboogvlag Huijgenspark voor zesde keer vernield: mast wordt vastgezet in beton

De regenboogvlag in het Huijgenspark
De regenboogvlag in het Huijgenspark © Den Haag FM
DEN HAAG - Het was opnieuw raak. Voor de zesde keer is de regenboogvlag in de Huijgenspark afgelopen weekend vernield. 'Ik word er moedeloos van', zegt COC-voorzitter Marion Tahapary in Bob Staat Op. De vlaggenmast wordt binnenkort in beton gegoten om te voorkomen dat die nog een keer wordt neergehaald.
Volgens Tahapary heeft de politie camerabeelden en zijn ze nog druk bezig met onderzoek. Samen met de buurt wordt gekeken of er ook andere regenboogsymbolen in de wijk kunnen komen. 'Een regenboogbankje of een zebrapad. Zodat die continu zichtbaar is. Het symbool zal in de Stationsbuurt blijven', zegt ze.
Onlangs heeft het COC een gesprek gevoerd met de buurt en politici. Daaruit is het idee ontstaan voor een politiek café op 17 mei. 'Dan kunnen mensen meepraten over dit onderwerp en hoe we Den Haag veilig kunnen maken.'
Tahapary geeft de moed nog niet op. 'Ik heb goede hoop dat we toch een stapje verder gaan komen. Zodat we de beweegredenen van de daders kunnen begrijpen en in gesprek kunnen gaan.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!