Bas Muijs en vader te gast bij Den Haag FM over het album dat ze samen maakten

Bob Brinkman (links) en Bas Muijs bij Radio West
Bob Brinkman (links) en Bas Muijs bij Radio West © Den Haag FM
DEN HAAG - Acteur Bas Muijs is dinsdagmiddag met zijn vader, die ook Bas Muijs heet, tussen 12.00 uur en 13.00 uur te gast bij Den Haag FM. Ze komen langs voor een speciale uitzending over het muziekalbum 'Hold On' dat zij samen maakten.
De voormalige soapster werd eind vorig jaar getroffen door een hartaanval. 'Ik was tot niks in staat. Je wordt gewoon open gezaagd, en de dagen daarna voel je dat maar al te goed’, vertelde Muijs eerder tegen mediapartner Omroep West.
Na de operatie ontstond er een bijzonder project met zijn vader. Bas Muijs senior had in de jaren '80 een hit in Amerika met zijn Haagse bandje Smyle. Daarna besloot Bas senior om zelf nummers te schrijven, componeren en produceren. Maar ze belanden op zolder, waar Bas junior ze vond na de hartaanval en besloot het alsnog uit te brengen.
Tussen 12.00 en 13.00 uur praten Bas junior en senior samen met presentator Bob Brinkman over de tijd na de hartaanval, de cassettes die op zolder lagen, hoe het album tot stand kwam en waarom het veertig jaar duurde voordat deze het daglicht mochten zien.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!