Negentien jonge stadsgenoten onderscheiden met Haags Jeugdlintje

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Negentien jonge Hagenaars hebben vandaag een Haags Jeugdlintje ontvangen. Het jeugdlintje is een jaarlijkse onderscheiding voor kinderen, pubers of jongeren in de stad die een bijzondere prestatie hebben gedaan in het afgelopen jaar.

Mrwan Alsamawi (17)

Het gezicht van de Haagse Raad van Kinderen. De raad zet zich in voor kinderen die in een lastige situatie zitten doordat er weinig geld is. Mrwan krijgt het lintje omdat hij aandacht blijft vragen voor kinderen die in armoede leven. Namens de stichting Leergeld vertegenwoordigt hij kinderen wiens stem niet altijd wordt gehoord. Ook hielp hij zijn moeder om weer aan het werk te kunnen als wiskundedocent.

Abdelrahman Mouhand (22)

Is onder meer lid van de Jongeren Denktank Den Haag, waarin hij zorgt dat kwetsbare doelgroepen een stem krijgen. Daarnaast zorgde hij er in de coronaperiode, mede, voor dat er voedsel- en kledingpakketten werden gemaakt voor wie dat nodig had.

Alba Breuer (11)

Alba krijgt de onderscheiding voor haar werk op stadsboerderij De Gagelhoeve. Daar zorgt zij al drie jaar voor de dieren: van hokken uitmesten tot dieren eten geven. Ze is een ambassadeur van de stadsboerderij die er menig vrij uur doorbrengt en anderen motiveert om ook aan de slag te gaan.

Mahir Tasdelen (21)

Door mensen in Laakhavens wordt hij omschreven als grote broer van veel kinderen in de wijk. Vier keer per week organiseert hij verschillende activiteiten voor de kinderclub en dat varieert van voorlezen tot gamen. Ook is hij er voor kinderen die het moeilijk hebben en helpt hij zoeken naar een oplossing. Die ervaring neemt hij mee in een opleiding tot persoonlijk begeleider.

Nesrin Cifci (17)

Met Girls Only organiseert zij al vier jaar wekelijkse activiteiten voor meisje van een jonge leeftijd (9 tot 14 jaar). Daarnaast heeft ze oog en oor voor hun problemen waar ze ook, als ware een bruggenbouwer, mee aan de slag gaat.

Mohamed Bouadi (21)

Deze duizendpoot uit Moerwijk helpt op meerder fronten. Al twee jaar helpt hij op woensdag bij de kinderclub, op donderdag bij voetballessen en daar bovenop hielp hij mensen die het moeilijk hadden in de coronatijd.

Yahya Sabry (19)

Yahya helpt bij het organiseren van activiteiten voor jongeren in Moerwijk, samen met Mooi Welzijn. Samen motiveren ze wijkgenoten om te sporten en te studeren. Daarnaast helpt hij bij alle werkzaamheden in wijkcentrum De Wissel.

Hitam Arraass (13)

Hitam maakte zich hard voor de komst van speeltoestellen in Haagse hout en die zijn er nu ook, mede door zijn hulp door mee te schrijven aan het plan en het doen van een aanvraag hiervoor. Tevens helpt hij, bij HopjeHopje, kinderen die komen sporten en brengt hij elke maand rozen naar het verzorgingstehuis.

Sarah Ahraoui (22)

Sarah zet zich in voor vrouwen in Laakhavens. En dan in het bijzonder de vrouwen die in een sociaal isolement zitten. Bijvoorbeeld omdat ze gescheiden zijn of simpelweg de taal niet spreken. Voor hen bedacht ze activiteiten waardoor de dames bij elkaar komen en op pad gaan.

Abdellatif Bachriou (21)

Is lid van het Buurt Preventie Team in Transvaal en helpt bij het jongerenwerk. bij het buurthuis Mandelaplein helpt hij buurtfeesten en bewonersavonden te organiseren.

Touibiya El Hadioui (19)

Zij organiseert voorleesdagen waardoor kinderen uit de wijk op een laagdrempelige manier kennis maken met lezen. Ook zit ze in de leerlingenraad waarbij ze er mede voor zorgde dat er een studieruimte is gekomen. Daarnaast richtte ze een meidenclub op toen ze merkte dat veel activiteiten in Transvaal gericht waren op jongens die overlast veroorzaakten.

Roaa El Alaoui (10)

Roaa is erg betrokken bij Het Eiland. Toen daar de speeltoestellen werden ondergekliederd onderzocht hij wie dit had gedaan en waarom, vooral om te kunnen helpen voorkomen dat het nog eens zou gebeuren. Daarbij maakte hij de toestellen zelf, met hulp van anderen, weer schoon. Als lid van de kinderraad hielp hij onder meer mee met het planten van bloembollen.

Ouail Haddadi (21)

In de Schilderswijk organiseert Ouail drie keer per week bootcamps en andere sportactiviteiten. Ook richtte hij, met twee kompanen, een kookclub voor mannen op. Daarnaast is hij peercoach voor jongeren die het moeilijk hebben.

Angenello Thomas (21)

De drijvende kracht achter het Buurt Preventie Team in Laakhavens. Hij coördineert de dertig buurtgenoten die onderdeel zijn van het team en de wijk, politie en gemeente zo kunnen helpen. Ook spreekt hij overlast gevende jongeren aan wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Nour-Eddine Akachar (21)

Elke week en in de vakanties zorgt hij ervoor dat er tijd is om jongeren te motiveren om het huis uit te gaan om te sporten of nieuwe dingen te leren. Zelf studeert hij werktuigbouwkunde, die kennis brengt hij graag over aan andere jongeren in Bouwlust door ze kennis te late maken met techniek, robotica en programmeren.

Abdellah Choukod (22)

Deze vrijwilliger bij Choukoud Gym geeft kickbokstrainingen en beheert de sociale media van de club. Door te studeren, te sporten en tijd te maken voor andere jongeren is hij een rolmodel voor andere jongeren in de Schilderswijk.

Stefan Bo Yu Wang (14)

Al vier jaar lang geeft deze tiener elke zondag zwemles aan kinderen uit de buurt, waarbij alle tijd is om iets rustig uit te leggen zodat het ook echt lukt. Door zijn enthousiasme wist hij ook andere jongeren te motiveren hetzelfde te gaan doen.

Zuleyga Mammadova (17)

Ze adviseert al vier jaar gemeente, raadsleden en een zorgverzekeraar hoe om te gaan met kinderen in Den Haag. Dat doet ze als onderdeel van de Raad van Kinderen.

Ouiam Lamsaad (18)

Is voorzitter van de Jeugdraad in Moerwijk en zorgt dat de achterban goed vertegenwoordigd is. Helpt daarnaast bij het jongerenwerk. Ze was ook medeorganisator van een festival waarmee geld werd ingezameld voor een school in Gambia.

Latifa Bouamoud (21)

Zet zich bij stichting 2gather in voor anderen en is woordvoerder van de Jongeren Denktank. Met dat laatste helpt ze te bedenken wat nodig is om jongeren in de stad te helpen.

Muhammed Sarikaya (14)

Deze mini-jongerenwerker helpt als gastheer mee in Wijkcentrum Laakhavens. Daar helpt hij al twee jaar, vier keer per week bij het organiseren van activiteiten.

Janne Koekkoek (20)

Om eenzaamheid aan te pakken werd zij onderdeel van de Haagse Helpers. Als maatje hielp zij Ashwin, een student uit India, om hier in de coronaperiode om een netwerk op te bouwen. Daarnaast stond ze klaar voor ouderen die in een isolement terecht kwamen. Die hielp ze door boodschappen te doen, simpelweg te luisteren of te helpen bij het tuinieren.

Anass Boukakar (20)

Anass krijgt een jeugdlintje door zijn bijdrage aan het UNICEF jongerenpanel, het MDT jongerenpanel en aan de opleidingscommissie van de Erasmusuniversiteit. Bij UNICEF helpt hij om voor jongeren in asielzoekerscentra een spel over kinderrechten te maken.
Ook voor komend jaar kunnen jongeren aangemeld worden om kans te maken op een Haags Jeugdlintje. Dat kan vanaf half december via de website van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!