Vuilnis wordt niet opgehaald op Koningsdag

HMS vuilniswagen | Archieffoto
HMS vuilniswagen | Archieffoto
DEN HAAG - Wordt het vuilnis bij jou in de straat nog gewoon opgehaald door de vuilniswagen? Zet je vuilniszak woensdag dan niet buiten, want op Koningsdag wordt het afval niet opgehaald.
Op de site van de gemeente kan je op de huisvuilkalender checken wanneer het vuilnis wel wordt opgehaald. Ook worden de ondergrondse containers woensdag in principe niet geleegd. 'We proberen zoveel mogelijk vandaag alles te legen', aldus een woordvoerder van de gemeente. Via sensoren kan de gemeente zien hoe vol de containers zijn.
Woensdag staat er een klein team stand by dat kan worden ingezet als het echt nodig is. Maar de meeste mensen die bij de vuilnisophaal werken zijn ook gewoon vrij op Koningsdag, aldus de gemeente.

Stad schoonmaken

De mensen van het Haags Veegbedrijf hebben het behoorlijk druk de komende twee dagen. Na het THE LIFE I LIVE FESTIVAL in de binnenstad moeten de straten weer schoongemaakt worden voor Koningsdag. En ook als de feestjes woensdag voorbij zijn wordt er weer hard gewerkt om de stad schoon te maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!