Koninklijke podcast brengt je langs paleizen, standbeelden en het Binnenhof

Balkonscène op Prinsjesdag 2014 met Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien
Balkonscène op Prinsjesdag 2014 met Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien © Beeldbank The Hague
DEN HAAG - Koningsdag 2022 kun je natuurlijk vieren door naar een van de vrijmarkten te gaan, maar het is ook mogelijk om een speciale podcastwandeling te maken. Speciaal voor Koningsdag zijn er twee zogenoemde podwalks gepubliceerd over het verhaal van koninklijk Nederland.
Met de podcasts van NBTC Holland Marketing kun je een koninklijke route door Den Haag lopen. Er is ook een variant in Delft, die gaat langs alle bijzondere plekken die zijn gekoppeld aan Willem van Oranje. Met de podwalk kun je zelf een route door de steden lopen of ze gewoon thuis beluisteren.
Den Haag en het Huis Oranje-Nassau zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De leden van het Huis wonen al vier eeuwen in onze stad, eerst als stadhouders, later als Koningen en Koninginnen.
Den Haag Paleis Noordeinde beeld van Willem van Oranje
Den Haag Paleis Noordeinde beeld van Willem van Oranje © Beeldbank The Hague

Haagse podwalk

De wandeling van een klein uur door Den Haag begint bij het enige paleis dat je kunt bezoeken: Museum Escher in het Paleis, het voormalige Paleis Lange Voorhout waar Koningin Emma tot 1934 heeft gewoond.
Vervolgens gaat de wandeling verder langs de Koninklijke route: via het Lange Voorhout ga je langs Paleis Kneuterdijk en het werkpaleis van de Koning en Koningin: Paleis Noordeinde. Ook kom je langs andere bijzondere panden en standbeelden waar verhalen bij horen en vergeet de paleistuinen en het Binnenhof niet, al deze plekken kun je aandoen met de speciale podcast.

Willem van Oranje in Delft

Voor de route in Delft staat Willem van Oranje centraal. Hij woonde in de stad, leidde hier de opstand en is er uiteindelijk vermoord. De wandeling begint op de plek waar Van Oranje is begraven: het imposante praalgraf in de Nieuwe Kerk.
De route vervolgt zich door het centrum van Delft met onder andere bijzondere standbeelden, de plek waar de moordenaar van Willem van Oranje heeft vastgezeten en Museum Prinsenhof Delft, de plek waar Willem heeft gewoond en waar hij in 1584 door Balthasar Gerards is vermoord.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!