Regenboogvlag Huijgenspark opnieuw uit de grond getrokken: 'Het is heel erg triest'

De mast van de regenboogvlag weer uit de grond getrokken
De mast van de regenboogvlag weer uit de grond getrokken © Joris Hentenaar (Twitter)
DEN HAAG - De regenboogvlag bij het Huijgenspark is in de nacht van dinsdag op woensdag weer vernield. Het is de zevende keer dat de vlaggenmast uit de grond is getrokken. Afgelopen weekend was het ook al raak in de Stationsbuurt. De buurt heeft geen idee wie het gedaan heeft. 'Ik denk dat we een keer de hele nacht op moeten blijven om te kijken. Een vlaggenwacht', zegt buurtbewoner Joris Hentenaar in Bob Staat Op.
'Wie ben je om deze vlag elke keer er af te halen? Het is heel erg triest dat er mensen zijn die het niet fijn vinden dat die wordt teruggehangen', zegt Hentenaar. Elke keer dat de vlag wordt gestolen, hangt de buurt hem weer terug. 'Buurtbewoners hebben een grote voorraad. Dus elke keer wordt die wel weer opgehangen. Het lijkt een kat-en-muisspel.'
Ook COC-voorzitter Marion Tahapary is het helemaal zat. 'Ik word er moedeloos van', zei ze maandag in Bob Staat Op. De vlaggenmast wordt binnenkort in beton gegoten om te voorkomen dat die nog een keer wordt neergehaald. Volgens Hentenaar moet de gemeente de mast eens vastzetten in de grond. 'Als die vaststaat kom je er niet meer bij.'

Camerabeelden

Samen met de buurt wordt gekeken of er ook andere regenboogsymbolen in de wijk kunnen komen. 'Een regenboogbankje of een zebrapad. Zodat die continu zichtbaar is. Het symbool zal in de Stationsbuurt blijven', zegt de COC-voorzitter eerder.
Wie de hele tijd de vlaggenmast uit de grond trekt is niet bekend. Volgens Tahapary heeft de politie camerabeelden en wordt er volop onderzoek gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!