The Hague Royals verliest van Okapi Aalst en snakt naar einde seizoen

DEN HAAG - Het is The Hague Royals weer niet gelukt om een wedstrijd te winnen. In de eigen Sportcampus Zuiderpark verloor het nota bene op koningsavond van de gerenommeerde Belgische tegenstander Okapi Aalst: 58-85.
In eigen huis namen de Hagenaren, met als troef Bart “triple B” Bijnsdorp (foto), direct een voorsprong. Dit werd echter snel beantwoord met een spetterende dunk van Nikola Popovic. Tom Akkermans gooit dan brutaal direct een bommetje binnen maar weer is het de dekselse Serviër in Belgische dienst Popovic die letterlijk en figuurlijk in de weg staat voor de mannen uit de hofstad. Tot halverwege het eerste kwart mochten de Hagenaren nog enige hoop koesteren op de zo begeerde (tweede) overwinning dit seizoen. Maar het pijnlijk missen vanachter de driepuntslijn brak de Royals op en moesten een 0-14 run incasseren zodat het eerste kwart afgesloten werd met 12-24.
Het tweede kwart lieten de Belgen de teugels een beetje vieren en kwam de geel-groene formatie van Bert Samson beter voor de koningsavond. Echter was het vooral rommelig en leverde het partijtje vrij worstelen op de vloer ook bijzonder weinig op. De 38-jarige captain Senne Geukens van Okapi Aalst mag dan een lekker bommetje loslaten en staat er een ruststand op de borden van 28-38.

23 keer balverlies

Ivan Maras opent dan de tweede helft met een drietje voor de zuiderburen en doet Shavon Coleman ook nog twee duiten in het Belgische zakje. Als de uitstekend spelende Amerikaan ook nog een drietje door het Haagse netje laat glijden is het verschil 16 punten: 30-46. De normaal altijd strijdende Snorri Vignisson lijkt de hele wedstrijd al naar het einde van het seizoen te snakken. Balverlies en onoplettendheid kenmerkte deze avond het spel van de IJslander die dan ook tot slechts 2 punten kwam. Daar waar coach Bert Samson aan het begin van het seizoen stelde dat 12 turnovers maximaal moet zijn in wedstrijden daar kwamen de Royals deze avond tot 23 keer balverlies.
The Hague Royals - Okapi Aalst
The Hague Royals - Okapi Aalst © Frank van Leeuwen/Sportsnap.nl
[image:]
Het vierde kwart leek The Hague Royals te berusten in wederom een 'logische' nederlaag. De Belgische coach Thomas Crab kan dan de jeugd van Okpai Aalst wat speelminuten geven. Spottend spreekt dan de commentator deze avond (ook voorzitter) van dienst dat The Hague Royals de talentontwikkeling van de clubs uit de BNXT-league sponsort. Onbedoeld slaat hij hiermee de spijker op de kop en snakt iedereen binnen de organisatie naar het einde van het seizoen. 'De commerciële begroting biedt vertrouwen in de toekomst al blijft het een financieel verhaal', zo spreekt de voorzitter. Wat wel duidelijk is, is als men volgend seizoen serieus mee wil gaan doen in deze BNXT-league er zeer kritisch gekeken mag worden naar de selectie.

Laatste thuiswedstrijd tegen Phoenix Brussels

Wat rest is vrijdag aanstaande (29 april) de laatste thuiswedstrijd tegen het Belgische Phoenix Brussels. Drie weken geleden waren de Brusselnaren nog met een verschil van 16 punten te sterk voor de hofstedelingen. Maar zolang er leven is, is er hoop.
Topscorers The Hague Royals: Arben Camaj (15), Bart Bijnsdorp (11), Tom Ackermans (10), Marnexson Knepa (10).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!