Directeur Amare over verzakte zalen: 'Kosten herstel zijn voor de aannemer'

Benefietconcert voor Oekraïne in Amare
Benefietconcert voor Oekraïne in Amare © Robert van Asten
DEN HAAG - De kosten voor het herstellen van de twee verzakte zalen in Amare zijn voor de aannemer. Dat zegt directeur Jan Zoet in Haags Bakkie. Woensdag werd bekend dat twee zalen wat gezakt zijn en de deuren niet meer open konden. 'Het is een bouwkundig probleem maar het is oplosbaar. Qua veiligheid is er niets aan de hand', zegt Zoet.
De concertzaal en de conservatoriumzaal zijn gezakt. 'Iedere zaal staat op een eigen fundering, die is stevig. Maar daartussen zit een soort akoestisch kussen, een verenpakketje, dat voorkomt geluidstrillingen naar beneden. En dat pakketje zakt meer dan voorzien', legt Zoet uit.
Nieuwe gebouwen hebben in het begin altijd last van wat beweging. 'Het zetten hoort bij elk gebouw. Maar dit is meer dan verwacht werd.' Toch hoeven bezoekers en andere gebruikers van Amare zich geen zorgen te maken, zegt Zoet.

Kosten

'Als een volle zaal met 2000 man gaat stampen en dansen heeft dat geen gevolgen voor de stabiliteit en veiligheid', verzekert Zoet. Inmiddels is de aannemer al begonnen met het herstel. Volgens Zoet gaat de rekening van de reparatie ook naar de aannemer. 'Dit is volledig de verantwoordelijkheid van de aannemer. Die hoort een gebouw te leveren dat niet zakt. Dus de kosten voor herstel zijn voor de aannemer.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!