Lever je oude kinderfiets in voor het goede doel

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente is op zoek naar 1.000 fietsen voor kinderen die opgroeien in armoede. Daarom organiseert de gemeente van 1 mei tot en met 4 juni weer een inzamelactie. Dus wie op de vrijmarkt de fietsjes van de kinderen niet heeft kunnen verkopen, kan ze inleveren voor deze actie.
Eén op de negen kinderen in Nederland heeft geen eigen goede fiets. Daardoor is het voor die kinderen lastig om mee te doen met vriendjes, op school of om naar een sportclub te gaan. Met deze inzamelingsactie kunnen die kinderen ook een fiets krijgen. De Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. De actie is een samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan.
Je kan fietsen inleveren die in redelijke tot goede staat zijn met wielmaten tot en met 28 inch (de fietsmaat voor volwassenen). Naast stadsfietsen zijn ook mountainbikes en racefietsen welkom. Die gaan dan naar sportcentra waar kinderen ze kunnen gebruiken.

Inzamellocaties

Je kan de fietsen inleveren bij de volgende locaties:
  • Afvalbrengstations (liever niet op zaterdag)
  • Hoofdkantoor van de ANWB
  • Stadsboerderijen Gagelhoeve, Op den Dijk en Landzigt
  • Biesieklette Kranestraat en Leyweg
  • Stichting Leren Doen
  • Fietsdepot Haaglanden
Meer informatie vind je op de site van het kinderfietsenplan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!