22 miljoen euro subsidie voor duurzame ideeën van ondernemers

Foto ter illustratie: Jud Mackrill (Unsplash)
Foto ter illustratie: Jud Mackrill (Unsplash)
DEN HAAG - Den Haag krijgt ruim 22 miljoen euro aan Europese subsidie voor het verduurzamen van de lokale economie. Dat maakt de gemeente bekend. 'Dit is een mooie impuls voor de Haagse economie', zegt wethouder Saskia Bruines (D66, economie).
Ondernemers kunnen vier jaar lang projecten indienen. De eerste ronde begint op 1 juni. De ontwikkelgebieden voor de stedelijke projecten zijn Den Haag Zuidwest, de stadsdelen Centrum, Haagse Hout, Laak en de bedrijvenzones Scheveningen Haven, Westvlietweg en Forepark/Ypenburg.
In het programma 'Kansen voor West' is er ruim 12 miljoen beschikbaar voor investeringen in regionale innovatie- en klimaatprojecten en 10 miljoen voor projecten in Haagse ontwikkelgebieden. Die zijn gericht op arbeidsmobiliteit, klimaat en het creëren van draagvlak voor maatschappelijke transities.

Drijvend zonnepark

'Den Haag heeft net als veel andere steden te maken met uitdagende transities. Dit vraagt om investeringen in projecten die hieraan bijdragen', zegt de wethouder. Ook andere grote steden doen mee. De komende zeven jaar wordt er in totaal 237 miljoen geïnvesteerd in de economie van West-Nederland.
Eerder werden met Europese subsidie al projecten gedaan, zoals het drijvend zonnepark voor de kust van Scheveningen en de klimaatneutrale kas van het Haagse bedrijf BBBLS. Zij maken gebruik van zeepbellen als isolatiemateriaal tussen de dubbelwandige laag van de kas.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!