Twee jongens (14 en 17) opgepakt voor vernielen regenboogvlag Huijgenspark

De regenboogvlag in het Huijgenspark
De regenboogvlag in het Huijgenspark © Den Haag FM
DEN HAAG - Twee jongens van 14 en 17 uit Den Haag zijn deze week opgepakt voor het vernielen van de regenboogvlag in het Huijgenspark. Dat zegt de politie in Bob Staat Op. De jongens zijn inmiddels weer vrij maar hebben een gebiedsverbod gekregen van de officier van justitie.
Tijdens Koningsnacht werd de vlaggenmast voor de achtste keer uit de grond getrokken. De jongens die eerder zijn aangehouden zijn gezien op camerabeelden die de politie heeft bekeken.
Wie tijdens Koningsnacht de vlag vernielde is nog niet duidelijk. 'Die verdachten zijn nog niet aangehouden, dat wordt allemaal nog onderzocht', zegt een woordvoerder van de politie tegen Den Haag FM.

Surveilleren

Of er meerdere jongeren bij het vandalisme betrokken zijn en hoe groot die groep zou zijn is niet duidelijk. 'De locatie en vernielingen hebben onze aandacht. Waar mogelijk gaan we extra surveilleren. En er is cameratoezicht.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!