Paleis Kneuterdijk weer open voor rondleidingen

Paleis Kneuterdijk
Paleis Kneuterdijk © Raad van State
DEN HAAG - Na drie jaar gaat Paleis Kneuterdijk weer tijdelijk open voor publiek. Dit jaar zijn er acht dagen waarop het voormalige koninklijke paleis weer te bezoeken is. In december hield kroonprinses Amalia haar eerste speech voor de Raad van State in het paleis. Een dag na haar achttiende verjaardag nam ze zitting in de raad, het hoogste adviesorgaan van de regering.
Sinds 2016 organiseren het Haags Historisch Museum en de Raad van State rondleidingen voor het paleis. De rondleiding begint bij het museum en gaat via een korte stadswandeling naar het Kneuterdijk. 'Hoogtepunten zijn onder meer de voormalige balzaal en de Gotische zaal', aldus het museum.
In 1816 kocht Koning Willem I het paleis voor zijn zoon, de latere koning Willem II en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het is 1937 verkocht. Het gebouw kreeg verschillende bestemmingen en werd in 1967 een rijksmonument. In 1983 kwam de Raad van State in het pand. Het paleis werd ontworpen door de Franse architect Daniël Marot.

Mei tot en met november

Van mei tot en met november zijn er elke vrijdag rondleidingen tussen 13.00 en 14.30 uur. Per keer kunnen er maximaal 25 deraadelnemers het paleis bezoeken. De kaarten kosten 12 euro per persoon, kinderen van 8 tot en met 12 jaar betalen 6 euro. Meer informatie vind je op de site van het Haags Historisch Museum.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!