Jantje kwam niet zonder kleerscheuren uit Koningsnacht: breiclub herstelt zijn outfit

Breiclub herstelt Jantjes jasje
Breiclub herstelt Jantjes jasje © Den Haag FM
DEN HAAG - De dames van breiclub Breipraten repareren vrijdag de Oekraïense outfit van Haagse Jantje aan de Lange Vijverberg. Tijdens Koningsnacht is de hoed van Jantje gestolen en raakte zijn outfit beschadigd. 'Dat is hoe het gaat, er lopen niet enkel nette mensen op straat', zegt Marijke Schults van de breiclub.
Toen de oorlog in Oekraïne begon, maakten de dames van breiclub Breipraten een wollen pakje in de kleuren van de Oekraïense vlag voor Jantje. Iedereen van de club nam een deel van de outfit voor zijn rekening.
Dit standbeeld aan de Hofvijver droeg vroeger al een pakje in de Haagse kleuren dat ook gemaakt was door de breiclub. Ook die muts was snel gestolen.
© Den Haag FM

Koningsnacht

Maar de blauw-gele outfit overleefde Koningsnacht niet. Ook Jantjes gezicht moest het ontgelden, daar was de Nederlandse vlag op gekleurd.
De leden van Breipraten zetten Jantje er weer netjes bij vandaag. Ze vinden het erg sneu wat er is gebeurd. 'Tijdens Koningsnacht zullen dronken mensen waarschijnlijk de hoed op hun eigen hoofd hebben gezet', zegt Marijke.
Volgende week wil de breiclub een workshop 'bloemen breien' geven om samen een nieuwe hoed voor Jantje te maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!