Restaurant in Scheveningen gesloten na vondst harddrugs

Een horecacontrole
Een horecacontrole © Gemeente Den Haag / Henriette Guest
DEN HAAG - Twee restaurants moesten op last van de politie de deuren sluiten na een grote integrale handhavingsactie op Scheveningen. Bij de ene zaak werd harddrugs gevonden in de keuken en bij de ander werd een shisha voorraad en onveraccijnsde sigaretten in beslag genomen. Naast de controle op horecazaken werden onder meer verkeerscontroles uitgevoerd en woningen gecontroleerd op misstanden.
Het is vooralsnog niet bekend in welke horecazaak de harddrugs zijn gevonden. Wel moet de zaak voor zeker twee weken dicht - een tijd waarin de burgemeester besluit of langdurige sluiting noodzakelijk is. Hoe lang de zaak dicht moet waar de grote voorraad shisha is aangetroffen, is niet bekend gemaakt.
Shisha
Shisha © Gemeente Den Haag / Henriette Guest

Geen vergunning

Bij de handhavingsactie zijn acht horecazaken op Scheveningen gecontroleerd. Drie hiervan konden hun vergunning niet tonen en één zaak bleek elektriciteitsfraude te hebben gepleegd. Hier heeft Stedin direct de stroomtoevoer stopgezet. Eén keer was er sprake van een twijfelachtige exploitatie en bij één zaak heeft de Voedsel- en Warenautoriteit een Proces Verbaal opgemaakt voor muizen op een lijmplaat. In totaal werden twee van de acht gecontroleerde zaken oké bevonden.
Bij een vooralsnog onbekende supermarkt trof de afdeling Bijzondere Wetten namaak Apple en Samsung opladers en kabels. Ook werden er zonder vergunning medicijnen verkocht, zoals paracetamol en neusspray.
In beslag genomen medicijnen
In beslag genomen medicijnen © Henriette Guest / Gemeente Den Haag

Te hoge huur

De Haagse Pandbrigade heeft in het actiegebied elf woningen gecontroleerd. Twee keer was er sprake van illegale kamerverhuur en bij zeven woningen bleek te huur te hoog. Hierbij heeft het huurteam aangeboden om op afspraak met de huurder de kwestie te bespreken.

Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole zijn 76 auto's gecontroleerd. Twaalf daarvan maakten te veel geluid en bij twee bestuurders werden softdrugs aangetroffen waar vrijwillig afstand van is gedaan. Ook werd een lachgasfles, illegaal vuurwerk en een groot keukenmes gevonden; de bestuurders hebben hiervoor een boete gekregen.
Een verkeerscontrole aan de haven
Een verkeerscontrole aan de haven © Henriette Guest / Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!