Man loopt in nazi-uniform door Scheveningen: 'Omdat wij het grappig vinden'

© Screenshot uit de video (website Joop)
DEN HAAG - Een man liep zaterdagmiddag door Scheveningen in een nazi-uniform. Hij was met een groepje vrienden in de Badhuisstraat. Een vrouw filmde de man en vroeg waarom hij de outfit droeg. 'We gaan er een leuke dag van maken', zegt hij tegen haar. Later vertelden de mannen dat de verkleedpartij ter gelegenheid was van de sterfdag van Adolf Hitler, aldus website Joop.
De man in het uniform wil eigenlijk niet zeggen waarom hij die outfit draagt en verwijst naar zijn vrienden, die gewoon hun eigen kleding aan hebben. 'Omdat we er om lachen, omdat wij het grappig vinden', zegt een van de vrienden.

'Onbegrijpelijk'

Onder het artikel van website Joop reageren mensen verbaasd. 'Dat je zoiets bedenkt is al ziek, maar dat je het ook nog gaat doen. Onbegrijpelijk. Overigens compliment voor vrouw die filmt. Ze toont niet alleen lef, maar stelt ook de juiste vragen', zegt Peter.
'Wat een fucking loser, opzichtig nazi lopen spelen en dan niet gefilmd willen worden. Je wil provoceren maar niet en plein public, of zo??', zegt Karingin.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!