Novicare nieuwe aanbieder medische zorg bij verpleeghuis Kessler Stichting

© Pixabay
DEN HAAG - Novicare gaat medische zorg bieden bij verpleeghuisafdeling Zorg en Wonen van de Kessler Stichting aan de De la Reyweg. Door de nieuwe samenwerking stopt de jarenlange dienstverlening van stichting WZH. Op de locatie worden mensen opgevangen die niet direct terecht kunnen in reguliere verpleeghuizen.
'De behandelaren worden onderdeel van de visie en organisatie van de Kessler Stichting, maar maken ook deel uit van onze landelijke vakgroepen. Daar wisselen zij kennis uit rondom deze specifieke doelgroep met collega’s die bijvoorbeeld bij het Leger des Heils werkzaam zijn', legt Jet Wiechers, directeur Novicare, uit. 'Ook hebben we experts zoals artsen verstandelijk gehandicapten die zo nodig betrokken kunnen worden. Zo kunnen wij de Kessler Stichting helpen om ook dak- en thuislozen goede zorg en behandeling te bieden.'
Novicare is een organisatie die 24 uur per dag en zeven dagen per week (para)medische zorg organiseert. De teams van Novicare ondersteunen zorgorganisaties bij de invulling van specialistische behandelzorg aan kwetsbare mensen. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een verpleegkundig specialist, een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en diëtist. Zij zijn gespecialiseerd in chronisch complexe zorgvragen.
'De Kessler Stichting was in 1996 de eerste organisatie die verpleeghuiszorg ging bieden aan dak- en thuislozen. Dit is nog steeds nodig omdat reguliere verpleeghuizen vaak niet goed kunnen omgaan met de uitdagingen die het behandelen en verplegen van mensen die ‘anders’ in het leven staan, nu eenmaal vraagt', stelt Bram Schinkelshoek, directeur Kessler Stichting. 'Het is onze expertise en daarbij maken we graag gebruik van partners die ook deze expertise hebben of willen ontwikkelen. Zo blijft er een passend aanbod van verpleeghuiszorg in de regio voor een groep mensen die niet zo ‘past’ in een regulier verpleeghuis.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!