Kunstenares Merel van Beek: 'Schilderen is letterlijk mijn redding geweest'

Merel van Beek
Merel van Beek © Eigen foto
DEN HAAG - Voor kunstenares Merel van Beek was het schilderen letterlijk en figuurlijk haar redding. Dit vertelde ze in het programma Vrijmibo op Den Haag FM.
'In 2017 ging het niet zo goed met mij, ik leed toen aan anorexia. Zo erg dat er gezegd werd "Merel als er geen verandering komt, dan ben je er over een paar weken niet meer." Zo slecht voelde ik mij toen', vertelt Van Beek in de uitzending.
'Ik had er moeite mee dat ik mijn gevoelens niet kon uiten en niet kon delen met anderen. Op dat moment kwam het schilderen op mijn pad. Mijn handen gingen kriebelen en dat heeft mij geholpen om weer de bright side van het leven te zien. Ik kon mijn gevoelens erin kwijt en ook mijn eigen wereld creëren, dit gaf mij zoveel kracht. Er waren geen regels, ik mocht het zelf bepalen en er was niemand die zei dat het niet oké was. Dit heeft mij gemaakt tot de vrouw die ik nu ben geworden.'

Expositie Haagse Kunstkring

Merel van Beek (1998) is een jonge en excentrieke kunstenaar uit Den Haag en ze kan leven van haar werk als kunstenares. Van 7 mei tot 29 mei is er een expositie in Den Haag waar het werk van Merel van Beek te zien zal zijn, samen met werken van andere kunstenaars. Deze expositie is gratis te bezoeken bij de Haagse Kunstkring op de Denneweg. Merel is te volgen op Instagram, waar ook een deel van haar schilderwerken te zien is.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur live uitgezonden vanuit de bibliotheek aan het Spui. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!