Biesieklette gekroond tot Werkgever van het Jaar, 2Gather krijgt Toekomstmaatschappijprijs

Biesieklette en 2Gather ontvingen zondag hun prijs
Biesieklette en 2Gather ontvingen zondag hun prijs
DEN HAAG - Biesieklette is zondag door GroenLinks uitgeroepen tot Haagse Werkgever van het Jaar 2022. De prijs wordt jaarlijks op de Dag van de Arbeid (1 mei) uitgereikt door de partij. Op dezelfde dag ontving stichting 2gather een onderscheiding van de PvdA: de Toekomstmaatschappijprijs.
© GroenLinks

Haagse Werkgever van het Jaar 2022

Haagse Werkgever van het Jaar 2022 is Biesieklette geworden. De onderneming is beheerder van de openbare stallingen in onze stad en biedt werknemers een speciaal leerwerktraject aan met jobcoaching, zodat ze door kunnen groeien naar een vaste baan elders.
'Biesieklette levert prachtig werk', stelt raadslid Lenne Baboeram. 'Omdat ze zich extra inzetten voor de wat meer kwetsbare mensen in onze samenleving. De mensen waarvoor een baan geen vanzelfsprekendheid is. Door ze actief te begeleiden en te ondersteunen biedt Biesieklette deze mensen een mooie toekomst.'
Herman de Graaff, algemeen directeur van Biesieklette, was blij met de onderscheiding. 'Biesieklette is veel meer dan het beheer van fietsenstallingen. En dat GroenLinks Den Haag dat ziet en waardeert, maakt ons zeer tevreden. We hopen nog vele mensen te kunnen begeleiden naar een vaste baan buiten Biesieklette.'
© PvdA

Toekomstmaatschappijprijs

Dezelfde dag werd ook stichting 2Gather beloond met een prijs, zij kreeg de Toekomstmaatschappijprijs van de PvdA. De stichting biedt bewoners sinds 2014 laagdrempelige activiteiten aan of helpt hen om deze zelf te organiseren. Zo organiseerde de stichting trainingen over de rechtsstaat, workshops om vrouwen weerbaar te maken en hielp ze mee in het maken en rondbrengen van maaltijden voor ouderen.
'Hiermee werkt de stichting onder de bezielende leiding van Hafida Leri keihard aan emancipatie en volwaardig burgerschap van de Hagenaar en Hagenees', aldus juryvoorzitter Marko Fehres. Naast de onderscheiding, een rode hamer, ontving men een cheque van 750 euro die ten goede moet komen aan het project van de organisatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!