Haagse nieuwsfoto van de maand: prins Harry omhelst atleet die op hem lijkt tijdens Invictus Games

Prins Harry met deelnemer Invictus Games
Prins Harry met deelnemer Invictus Games © ANP
DEN HAAG - Prins Harry omhelst een veteraan die meedoet aan de Invictus Games in Den Haag. 'Je ziet hem op de foto knuffelen met een van de sporters. Dat heeft hij ook de hele week gedaan', zegt Edouard van Arem van het ANP. En daarom is deze foto de Haagse nieuwsfoto van de maand april.
Afgelopen maand stond het Zuiderpark een week in het teken van de Invictus Games. Het sportevenement is bedoeld om mentaal en fysiek gewonde militairen en ex-militairen te helpen met hun herstel. De Britse prins nam acht jaar geleden het initiatief voor het evenement. Samen met zijn vrouw Meghan Markle kwam hij naar Den Haag.
'Het was een groot evenement met wereldwijd aanzien', zegt Van Arem over de foto. 'Harry was heel bepalend voor dit evenement. Het gaf ook internationale exposure', zegt Tjeerd de Boer van Beeld en Geluid Den Haag. Hij vindt het een mooie foto. 'Ook vanwege de uiterlijke gelijkenis tussen Harry en de atleet. Die vlag is ook pikant, gezien de spanning tussen de prins en de Britse kroon.'
Dagelijks worden er vele nieuwsfoto’s gemaakt, beelden die een verhaal vangen en vertellen. In Haags Bakkie wordt elke eerste maandag van de maand een beeldbepalende Haagse nieuwsfoto van de afgelopen maand besproken met Edouard van Arem van ANP en Tjeerd de Boer van Beeld en Geluid Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!