Reclame op bloembakken Grote Marktstraat weggehaald na kritiek

Foto's van de campagne 'Goed je weer te zien' in Grote Marktstraat
Foto's van de campagne 'Goed je weer te zien' in Grote Marktstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - Foto's van horeca- en winkelpersoneel waren een paar weken te zien op bloemenbakken in de Grote Marktstraat. 'Goed je weer te zien in hartje binnenstad', stond erbij. Het was bedoeld om mensen weer te verwelkomen na de lockdowns en coronamaatregelen. Maar na kritiek zijn de reclameposters nu weggehaald. Ook de digitale reclame op de grote trap in de straat verdwijnt.
Tim de Boer van de Haagse Stadspartij klaagde onlangs op Twitter over de vele reclame. Hij zei dat de Grote Marktstraat 'de balzaal van Den Haag' wordt.
De gemeente besloot daarop de reclame in de winkelstraat weg te halen. 'De gemeente kan zich vinden in de opmerkingen over de hoeveelheid uitingen in de Grote Marktstraat en heeft daarom besloten de posters op de bloembakken en de digitale promotie op de trap van het Spuimarktcomplex te verwijderen. Een net en overzichtelijk straatbeeld moet de norm zijn', aldus de woordvoerster van wethouder Saskia Bruines (D66, economie).
De campagne was volgens de gemeente een verzoek van de ondernemers uit de binnenstad, om bezoekers welkom te heten na de coronatijd. 'We hopen dat mensen weer vaker een bezoek brengen aan de mooie Haagse binnenstad en hier hun aankopen doen, in plaats van online. Ondernemers hebben een zware periode gehad als gevolg van corona', aldus de woordvoerster van de wethouder.
Ook merken ondernemers de effecten van de komst van The Mall of the Netherlands, de toename van online winkelen en de renovatie van het Binnenhof.

Grotere campagne

De gemeente laat weten dat de stickers een klein onderdeel zijn van een grotere, meerjarige, regionale campagne om bezoek aan de binnenstad te stimuleren. Ondanks dat de posters zijn weggehaald loopt de campagne gewoon door op sociale media en in regionale winkelcentra. 'Allemaal met het doel een impuls te geven aan de retail- en horecasector.'
De aankleding in de stad kostte in totaal ongeveer 15.000 euro. Daaronder valt straatentertainment, banieren, posters in winkels, stickers, vormgeving, verspreiding en de bevestiging, aldus de gemeente.
Reclame op bloembakken Grote Marktstraat verwijderd
Reclame op bloembakken Grote Marktstraat verwijderd © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!