In deze Haagse wijk staan de meeste miljoenenwoningen

Luchtfoto van het Statenkwartier gezien naar Scheveningen en de Noordzee
Luchtfoto van het Statenkwartier gezien naar Scheveningen en de Noordzee © fotograaf Willem Vermeij, collectie Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - Den Haag heeft er het afgelopen jaar flink wat miljoenenwoningen bijgekregen. het aantal steeg in 2021 met 77,2 procent tot 9.300 woningen. Dat meldt Calcasa, een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de waardering van onroerend goed. Het Statenkwartier is de buurt met de meeste miljoenenwoningen.
Met het aantal miljoenenwoningen staat onze stad landelijk gezien op een tweede plaats. Enkel in Amsterdam zijn er meer mijoenenwoningen te vinden: 18.550. Na Den Haag volgen andere grote steden als Rotterdam (4.050) en Utrecht (3.800). Van de grote steden steeg het aantal miljoenenwoningen het sterkst in Utrecht (98 procent), Den Haag zag een groei van 77 procent.
Top 10 woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021 Bron: Calcasa
Top 10 woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021 Bron: Calcasa
Het Statenkwartier is de buurt met de meeste miljoenenwoningen, zo meldt Calcasa. Daar waren vorig jaar 1.300 woningen te vinden met een waarde van 1 miljoen euro of meer. Daarmee komt de prijs per vierkante meter gemiddeld genomen uit op 5.550 euro. De buurt Heemsteedse Dreef, Schildersbuurt en omgeving in Heemstede volgt op de tweede plek met 1.250 woningen.
Top 10 buurten met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021 | Bron: Calcasa
Top 10 buurten met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021 | Bron: Calcasa
Een jaar geleden meldde Calcasa dat het aantal miljoenenwoningen met 40 procent sterk was toegenomen. In het afgelopen jaar bleek die stijging met 69 procent nog groter te zijn. In heel Nederland is er sprake van 142.900 woningen die een miljoen euro of meer kosten. Daarmee is meer dan 3% van de Nederlandse koopwoningvoorraad een miljoenenwoning.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!