Automobilist rijdt onder invloed en met vals rijbewijs, na achtervolging aangehouden

Op de Hooftskade reed de automobilist tegen een boom en een hek aan
Op de Hooftskade reed de automobilist tegen een boom en een hek aan © Regio 15
DEN HAAG - Na een wilde achtervolging door het centrum van Den Haag is dinsdagavond een automobilist aangehouden. De 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek onder invloed te rijden en een vals rijbewijs te hebben.
De automobilist reed in de buurt van de Hobbemastraat een eenrichtingsweg van de tegenovergestelde kant in reed en negeerde daar een stopteken van agenten. Daarop volgde een achtervolging die eindigde op de Hooftskade.
De auto kwam op de Hooftskade tot stilstand nadat deze daar tegen een boom en een hek was aangereden. Volgens nieuwssite Regio 15 wilde de man zich niet meteen overgeven. Hij probeerde weg te rennen waarna hij te voet werd achtervolgd.
De man kon alsnog worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij in bezit te zijn van een vals rijbewijs en onder invloed van drugs te zijn. De auto is door een politieberger meegenomen voor onderzoek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!