Europese vlag in top bij Hofvijver en stadhuis op Dag van Europa

© Pixabay
DEN HAAG - Op 9 mei, de Dag van Europa, zal de Europese vlag in Den Haag gehesen worden. Dat gebeurt onder meer bij de Hofvijver en het stadhuis.
De vlag zal bij de Hofvijver worden gehesen in bijzijn door scholieren, burgemeester Jan van Zanen, de ambassadeur van Frankrijk, een vertegenwoordiger van de ambassade van Luxemburg en Didier Herbert van de Europese Commissie Nederland. Bij het stadhuis zal dart gebeuren door studenten en wethouder Robert van Asten (Mobiliteit en Cultuur, D66).
Op de Dag van Europa staan we stil bij de historische Schumanverklaring uit 1950. Deze verklaring vormt de basis van de totstandkoming van de Europese Unie.
'Zoals Schuman, de grondlegger van de Europese Unie ook heeft betoogd: "Europa bestaat niet uit een eenduidig plan". Ik ben geïnspireerd door zijn quote. Vooral nu in een crisistijd is het belangrijk dat we samen grensoverschrijdende problemen aanpakken, solidair zijn met elkaar en sterk staan', zegt student Steven Oktem, die samen met wethouder Van Asten de vlag bij het Stadhuis zal hijsen.
In aanloop naar de Dag van Europa konden inwoners gratis een Europese vlag aanvragen. Meer dan 300 mensen hebben een aanvraag gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!