Uitgebrande bus in Laak eindelijk verwijderd van kruispunt

De uitgebrande bus op de Withuysstraat
De uitgebrande bus op de Withuysstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - De uitgebrande bus die een aantal weken op de hoek van de Withuysstraat met de Rosseelsstraat in Laak, naast de afvalcontainers, stond is woensdagmiddag weggehaald. Het kostte de gemeente enige tijd om de eigenaar te achterhalen en hem te vragen het voertuig weg te halen, daar had deze tot en met vandaag de kans voor gekregen.
Ondanks meldingen op onder meer sociale media heeft de bus een aantal weken op de plek gestaan. Een woordvoerder van de gemeente liet woensdag weten dat de eigenaar nog een dag de tijd had om de bus zelf te verwijderen. Stichting Samen voor Laak meldde rond 16.15 uur dat de wagen werd weggehaald.
Al met al heeft het even mogen duren, al op 25 april was bij de Twitter-afdeling van de gemeente bekend dat de bus er stond. 'De bus is bekend bij onze milieubeheerder', viel in een reactie te lezen. Ruim een week later stond de bus in de vroege woensdagmiddag nog altijd op zijn plek. Met een uitgebrande voorzijde en opengebroken deuren.
Een woordvoerder van wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte, CDA) laat woensdagmiddag weten dat het 'even geduurd heeft' om erachter te komen wie de eigenaar van de bus is. Nu dat bekend is heeft deze toegezegd de bus woensdag nog zelf weg te halen. 'Als hij dit vandaag niet doet, dan laat de gemeente de bus morgen weghalen. Op kosten van de eigenaar', zo zegt de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!