Hagenaar (27) valt agenten aan na aanhouding wegens mishandeling

© Politie
DEN HAAG - Een 27-jarige Hagenaar heeft dinsdag meerdere agenten mishandeld nadat hij door ze was aangehouden. Dat meldt de politie. Twee agenten zijn behandeld in het ziekenhuis.
In de nacht van maandag op dinsdag, rond 00.25 uur, kwam er een melding binnen van een vechtpartij in de Keizerstraat op Scheveningen. Daar bleek de verdachte een man en een vrouw te hebben mishandeld. Agenten hielden hem daarom aan.
Eenmaal aangekomen op het politiebureau trapte de verdachte een agent tegen zijn borst. De agent liep daarbij gekneusde ribben op en werd in het ziekenhuis onderzocht.

'Excessief geweld'

Op weg naar een ander cellencomplex probeerde de man het politievoertuig te vernielen. Eenmaal aangekomen op de locatie viel hij meerdere agenten aan. Daarbij was sprake van 'excessief geweld', meldt de politie. Een aantal agenten raakte gewond, een van hen moest naar het ziekenhuis.
Politiechef Paul van Musscher zegt dat er aangifte van mishandeling wordt gedaan. 'Politiebeambten doen iedere dag een stap naar voren om te zorgen voor een veilige samenleving. Zij moeten hun werk kunnen doen zonder te worden gehinderd. Geweld tegen politiemensen is onacceptabel. We doen aangifte van deze mishandeling en maken deze zaak aanhangig bij het Openbaar Ministerie.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!