Regenboogbankje Huijgenspark onthuld: 'Liefde wint van haat en geweld'

DEN HAAG - Het Huijgenspark heeft sinds vrijdag een regenboogbankje. Nadat de regenboogvlag in de Stationsbuurt acht keer is vernield wilden COC Haaglanden en meerdere omwonenden graag een permanent symbool voor de queer-community. 'Dit initiatief is een prachtig voorbeeld dat liefde het wint van haat en geweld', zegt wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks) van Emancipatie bij de onthulling.
Ook is de regenboogvlag opnieuw gehesen. De mast is in beton gegoten om te voorkomen dat die nog uit de grond kan worden getrokken. 'Dan gaan we ervan uit dat het minder vaak gebeurt. Maar het is jammer dat het moet', zei Marion Tahapary, voorzitter van COC Haaglanden eerder.
Vorige week zijn er twee jongens van 14 en 17 opgepakt voor het vernielen van de vlag. Tahapary zou graag nog met de jongens in gesprek gaan. 'Dan kan je uitleggen wat het betekent dat ze zo'n vlag eruit halen. Je blijft van spullen van anderen af.'
De regenboogbank in Huijgenspark is niet de eerste bank met alle kleuren van de regenboog. Bij het Internationaal Homomonument aan de Laan van Reagan en Gorbatsjov staan sinds vorig jaar al twee bankjes in de regenboogkleuren. 'Het is een geschenk van de gemeente Den Haag, welk ertoe bijdraagt dat het een beter herkenbare plek wordt voor onze LHBTIQ+ community', aldus de Stichting Internationaal Homomonument.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!