Dit jaar geen Schollenpop op het Zuiderstrand

Schollenpop 2018
Schollenpop 2018
DEN HAAG - Er zal in 2022 geen nieuwe editie worden georganiseerd van het festival Scholenpop op Scheveningen. Dit jaar zou het 25-jarig jubileum van het festival plaatsvinden. De organisatie laat weten dat het 'dit jaar om financiële- en organisatorische redenen' niet door kan gaan.
'Wij zitten nog steeds te wachten op de subsidie van de gemeente voor het festival. Maar al zouden wij de subsidie binnenkort krijgen, dan wordt het nog lastig, omdat alles duurder is geworden', legt Raymond Fehling uit aan mediapartner Omroep West. 'Ik heb ons festival ook een beetje met andere festivals vergeleken en alles is 35 à 45 procent omhoog gegaan in prijs. Met onze begroting gaan wij dat niet redden.' Daarnaast speelt mee dat twee van de grootste sponsors gestopt zijn. Daarnaast zijn er veranderingen in de organisatie van het festival
Fehling vindt het vooral heel zuur dat Schollenpop dit jaar toch niet door kan gaan. 'Ik vind het heel jammer, zeker omdat we dit jaar het 25-jarig jubileum zouden vieren.' Ondanks dat gaat de organisatie van het festival niet bij de pakken neerzitten. 'Wij zijn nu hard aan de slag met de plannen voor volgend jaar. We gaan kijken of iedereen zijn schouders er weer onder wil zetten en of het allemaal gaat lukken. Maar de insteek is dat Schollenpop volgend jaar wel weer doorgaat'
Het gratis festival op het Zuiderstrand op Scheveningen begon in 1997 als strandfeest voor een aantal vrienden. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijks festival wat door een zestal vrienden wordt georganiseerd. De editie van 2022 zou in augustus worden georganiseerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!