Verdachte van dodelijke schietpartij voor de deur van café in 2015 is uitgeleverd aan Nederland

Foto ter illustratie: politie
Foto ter illustratie: politie
DEN HAAG - Een 41-jarige man die verdachte is van een dodelijke schietpartij in de Herenstraat is uitgeleverd aan Nederland. De politie had hem opgespoord in Brazilië en afgelopen donderdag is hij overgebracht naar Nederland.
De man is verdachte van een schietpartij met dodelijke afloop op 11 juli 2015 in de Herenstraat. In de nacht, rond 4.30 uur, werden twee mannen daar neergeschoten voor een café in de straat. Beide slachtoffers werden nog naar het ziekenhuis gebracht, ruim een uur later overleed een van hen.
Na het incident wist de verdachte weg te komen en uit handen van de politie te blijven. De man (41, uit Curaçao) kon lange tijd uit handen van de politie blijven, ondanks uitgebreide mediacampagnes en het uitloven van tipgeld. Begin 2019 kwam de politie hem toch op het spoor en kon hij in Brazilië worden opgepakt. Bij zijn arrestatie trof men een grote hoeveelheid harddrugs aan. Daarvoor moest de man eerst daar een gevangenisstraf uitzitten.
In het voorjaar kwam er een akkoord voor het uitleveringsverzoek wat het Openbaar Ministerie deed. De man kwam afgelopen donderdag op Schiphol aan waar hij werd aangehouden. Afgelopen maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot zijn voorarrest met twee weken te verlengen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!