Met 111 km per uur over zebrapad en door rood rijden: motorscooterrijders raken rijbewijs kwijt

© Verkeerspolitie Den Haag (Facebook)
DEN HAAG - Agenten van de verkeerspolitie hebben maandag van twee motorscooterrijders het rijbewijs in beslag genomen nadat ze meerdere overtredingen begingen. De een reed door rood en over de stoep, de ander ging met een snelheid van 111 kilometer per uur over het zebrapad.
'We snappen de lol van motorrijden, echt waar. Anderzijds we zijn het ook best zat om met regelmaat ‘motorrijders’ (of hun slachtoffers) van straat te moeten scheppen. Soms letterlijk. Wij treden dan ook op tegen motorbestuurders die het te gek maken', schrijven agenten op Facebook.
De verkeerspolitie heeft maandag het rijbewijs van de bestuurder van een motorscooter ingenomen nadat deze door rood reed, over de stoep ging en niet kon wachten op overstekende voetgangers bij een zebrapad. Waar dit gebeurde is niet bekendgemaakt.

Rechts inhalen

Nadat agenten de bestuurder staande hadden gehouden probeerde deze weg te rennen. 'Maar omdat hij zijn rijbewijs al aan onze motorrijder had overhandigd, zullen de bekeuringen en de uitnodiging voor een Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer (EMG) gewoon op de mat vallen.'
Een andere bestuurder van een motorscooter werd later door agenten betrapt toen deze over een doorgetrokken streep reed, rechts en via een busbaan andere weggebruikers inhaalde en met hoge snelheid (111 kilometer per uur) over een zebrapad ging. 'Een zebra waar het afgelopen jaar al meerdere zware aanrijdingen met letsel plaatsvonden.'
Ook deze bestuurder moest het rijbewijs inleveren, daarnaast werd de scooter in beslag genomen en zal hij een EMG krijgen.

Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer

Een EMG is een verplichte cursus die meerdere dagen duurt. Daarbij wordt ingegaan op de risico’s en gevolgen van onverantwoord rijgedrag en hoe je wel veilig moet rijden. De kosten voor de cursus zijn voor rekening van de bestuurder. De cursus moet gevolgd worden omdat anders het rijbewijs ongeldig wordt verklaard. Als dat gebeurt moet er opnieuw examen worden gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!