Regenboogbank Huijgenspark binnen week na onthulling vernield: 'Hoe triest is dit?'

DEN HAAG - Hij stond er nog maar een paar dagen, maar de regenboogbank in het Huijgenspark is nu al het doelwit geworden van vandalisme. De kleurrijke bank die afgelopen vrijdag werd onthuld is nu al ontsierd met rode verf. 'Dit is wat er van over is... Hoe triest is dit?', schrijft stichting Queer Mind op sociale media.
De regenboogbank werd afgelopen vrijdag onthuld. Het kwam daar te staan als permanent symbool voor de queer-community. Dit gebeurde nadat de regenboogvlag in de Stationsbuurt acht keer werd vernield. Daarvan is de mast nu in beton gegoten om te voorkomen dat deze uit de grond kan worden getrokken.
'Nu ze de vlag niet meer weg kunnen halen is het (gloednieuwe!) bankje het nieuwe doelwit', schrijft GroenLinks-raadslid Isabel Bos. 'Voor homofoben is het makkelijker om vandalisme te plegen dan om respect te hebben voor hun medemens. In en in triest.' 'Dieptriest', noemt D66-raadslid Marije Mostert de vernieling. 'Ik ben er ziek van. Schofterig gedrag!'

Homofoob vandalisme

'Wat verschrikkelijk dat dit gebeurd is. Homofoob vandalisme hoort niet thuis in onze stad. Maar we gaan zorgen dat haat het nooit wint van liefde', schrijft wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks). Afgelopen vrijdag mocht hij de regenboogbank in het park onthullen. Het initiatief noemde hij 'een prachtig voorbeeld dat liefde het wint van haat en geweld'.
Oud-raadslid Arnoud van Doorn was op de dag van de onthulling minder enthousiast over de kleur van de regenboogbank. 'Ik ken iemand die 100 euro cash wil betalen aan degene die deze bank weer netjes wit verft.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!