Poelier en poëet Victor Meijer verdedigt Haagse eer op stadsdichtersgala in Gouda

Victor Meijer
Victor Meijer © Den Haag FM
DEN HAAG - Poelier en poëet Victor Meijer is deze zondag de Haagse vertegenwoordiging bij 't Groot Gouds Stadsdichters Gala. Het gala is met 32 deelnemers de grootste stadsdichterswijdstrijd van het land. 'Den Haag heeft geen stadsdichter, maar ik sta er wel namens Den Haag', zegt Meijer met enthousiasme.
Meijer is trots dat hij op het gala zijn stad als zijnde stadsdichter mag vertegenwoordigen, ook al is hij slechts officieus stadsdichter. Hij vindt wel dat Den Haag een officiële stadsdichter zou moeten hebben. 'Of ik dat ben of een ander, dat maakt mij niets uit.
Zondag zijn er in de middag eerst voorrondes waarin alle dichters aan bod komen en zullen door een jury worden beoordeeld. Tien overgebleven deelnemers mogen door naar de halve finale waarna de drie beste stadsdichters het in de finale tegen elkaar opnemen. In die rondes bepaalt het publiek wie de winnaar is. De winnaar ontvangt de Grote Prijs van Gouda.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!