Jongeren in ondergoed demonstreren tegen seksueel geweld: 'Het is nooit jouw schuld'

Jongeren in ondergoed demonstreren tegen seksueel geweld: 'Het is nooit jouw schuld'
Jongeren in ondergoed demonstreren tegen seksueel geweld: 'Het is nooit jouw schuld'
DEN HAAG - Een groep jongeren demonstreert donderdagmiddag bij de Tweede Kamer in ondergoed tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. 'We doen dit voor de actie 'Geen Uitnodiging', om te laten zien dat het nooit uitmaakt wat je aan hebt. Het is nooit jouw schuld als je slachtoffer bent van seksueel geweld', zegt organisator Ytim Engelaar van de Jonge Socialisten Den Haag - Leiden.
Ytim werd zelf ook slachtoffer van seksueel geweld. 'Ik ben op mijn veertiende in een relatie mishandeld. Op mijn zeventiende ben ik aangerand en verkracht. Daardoor heb ik twee jaar geen school kunnen volgen. Ik weet heel goed wat het met je kan doen. Ik wil dat niemand dit hoeft mee te maken', zegt Ytim in Bob Staat Op.
Eerst zou Ytim alleen demonstreren maar meer jongeren sluiten zich bij haar aan. 'Ik vind het fijn dat er zoveel aandacht is voor deze actie. De mensen die mee willen doen ben ik heel dankbaar.'

Wil je dit ook?

Met de demonstratie hoopt Ytim dat de Tweede Kamer de wetgeving aanpast en er meer voorlichting komt op scholen. Ook hoopt ze dat mensen tijdens intieme momenten toestemming vragen aan elkaar. 'Ik hoop dat mensen voortaan de vraag stellen: "Wil je dit ook?" Het zijn maar een paar woordjes en je kan er zoveel mee voorkomen.'
Luister hier het interview met Ytim Engelaar terug:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!