Nieuwe regels voor parkeren deelscooters en -fietsen op Scheveningen

Parkeervakken deelscooters op Zwarte Pad
Parkeervakken deelscooters op Zwarte Pad
DEN HAAG - Wie met de deelscooter of -fiets naar Scheveningen gaat mag die alleen nog maar neerzetten in de parkeervakken. Buiten die vakken kan je de scooter niet afmelden. Die afspraak hebben de aanbieders en gemeente gemaakt om overlast te voorkomen.
Daarnaast hebben de aanbieders gezamenlijke parkeercoaches, die helpen gebruikers bij het netjes parkeren en verwijzen naar vakken waar nog ruimte is. Er is zelfs een WhatsAppgroep om elkaar snel te bereiken.
's Avonds en 's nachts worden de voertuigen verplaatst waardoor er overdag weer voldoende ruimte is. Ook wordt er gewerkt aan meer parkeerplek bij het Zwarte Pad.

Stoep blokkeren

Afgelopen zomers stond het op sommige plekken vol met scooters die overal neer werden gezet. Vorig jaar zomer werden er al op verschillende plekken bij het strand parkeervakken gemaakt.
Scooters bij het Zwarte Pad
Scooters bij het Zwarte Pad © Den Haag FM
Dat inwoners de deelscooters en -fietsen gebruiken juist de gemeente toe, omdat het goed is voor de bereikbaarheid van het strand. Maar op zomerse dagen geeft het overlast. 'Sommige gebruikers laten hun deelvoertuig rondslingeren waardoor ze stoepen blokkeren. Daarom zijn er nu afspraken gemaakt.

Overlast beperken

'Ik ben blij dat deze afspraken om overlast van deelfietsen en -scooters te voorkomen. Door afgebakende parkeerplekken te faciliteren op drukke plekken proberen we de parkeeroverlast tot een minimum te beperken. En mocht er toch overlast ontstaan, dan kunnen we dit tegengaan door een nog betere en snelle samenwerking met de aanbieders', zegt wethouder Robert van Asten (D66, mobiliteit).
Den Haag heeft 8 ondernemers die deelfietsen, deelbakfiets of deelscooters aanbieden: BAQME, Bondi, Cargoroo, Check, Donkey Republic, felyx, Go Sharing en HTM Fiets.
Wethouder Van Asten tussen de deelaanbieders
Wethouder Van Asten tussen de deelaanbieders © Joris den Blaauwen

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!