Zuiderstrandtheater verhuist van Den Haag naar Brabant

Zuiderstrandtheater
Zuiderstrandtheater © Sandra Uittenbogaart
DEN HAAG - Het Zuiderstrandtheater verhuist naar Oss. Daarmee krijgt het Haagse theater een tweede leven. In Oss gaan ze hun theater verbouwen en uitbouwen. 'Ze hebben hun zinnen gezet op het Zuiderstrandtheater, als een soort verlengstuk van hun eigen theater', vertelt Frerick den Haan van Amare in Haags Bakkie.
Het theater bij het Zuiderstrand was een tijdelijke locatie terwijl het nieuwe cultuurcomplex Amare werd gebouwd. Dat is nu open voor publiek, dus is het Zuiderstrandtheater niet meer nodig.
Het theater moet aan het einde van dit jaar weg zijn van haar plek, omdat de grond op 1 januari 2023 moet worden overgedragen aan de ontwikkelcombinatie De Zuid. Die wil woningen gaan bouwen op de locatie.
In Den Haag werd geen nieuwe plek gevonden voor het theater. Andere geïnteresseerden konden zich melden bij de gemeente. Dat is dus uiteindelijk Oss geworden. Het theater zou in 2024 weer in Oss moeten zijn opgebouwd, aldus Den Haan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!