Hoera! Leidschenveen-Ypenburg bestaat 20 jaar: 'Het stadsdeel komt steeds beter uit de verf'

© Christine Jou / Unsplash
DEN HAAG - Dit weekend kan heel Den Haag een feestje vieren, want Leidschenveen-Ypenburg is jarig. Met twintig lentes jong is het stadsdeel relatief jeugdig vergeleken met de rest van Den Haag, maar desalniettemin is er veel te doen, zegt Niels Hunck van het wijkcomité. 'En al helemaal dit weekend!', verklapt hij vast.
Saai, burgerlijk en veel van hetzelfde: de Vinex-wijk, die een groot deel van Leidschenveen-Ypenburg beslaat, beschikt vaak niet over de beste reputatie. Onterecht, vindt Niels. 'Er wonen hier veel gezinnen, het is ruimtelijk opgezet en het heeft een enorm groen karakter', zegt hij bij Bob Staat Op.
Het jubileum laat in ieder geval niet zomaar aan zich voorbij gaan. Het 'Feest in de Vinex' wordt vrijdag 13 mei voor de gelegenheid afgetrapt door wethouder Kavita Parbhudayal, waarna bewoners zich kunnen deelnemen aan een muzikale ontdekkingstocht door Leidschenveen. Op verschillende plekken in de wijk zullen dan bandjes optreden.

Reuring

In het weekend gaat het feest nog even door. Op zaterdag 14 mei is het Stadmakersfestival en kan je meedoen met een verscheidenheid aan activiteiten. Zo is er een workshop voor lichaam en geest, een bierproeverij en een wedstrijd ‘wie maakt de mooiste vlag van Leidschenveen-Ypenburg’.
'Het is geen Den Haag centrum, dat klopt', zegt Niels. 'Je kan niet elke avond uit, maar daarom is het ook zo belangrijk dat er meer reuring is. Op deze manier maken we stapje bij beetje Leidschenveen-Ypenburg en dat komt steeds beter uit de verf.'

Toevoeging

Niels wil dan ook iedereen, bewoner van het stadsdeel of niet, uitnodigen om dit weekend het jubileum te komen vieren. 'Onder het genot van een hapje en een drankje kan je kennismaken met Leidschenveen-Ypenburg en zien wat voor toevoeging het is voor de stad. Twintig jaar is niet zo lang, maar er komt steeds meer initiatief vanuit de bewoners om dit soort dingen te doen. Zo hopen we dat we er nog eens twintig mooie jaren bij op kunnen tellen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!