Circusoptocht en open podium: jeugdcircus Circaso houdt acties en crowdfunding om te blijven bestaan

© Circaso
DEN HAAG - Bijna vijftien jaar bestaat het jeugdcircus Circaso al. Maar nu zit het circus financieel in de problemen. Het pand in Segbroek is opgeknapt door de gemeente, maar daardoor is de huur flink duurder geworden. 'We hebben extra inkomsten nodig om de kop boven water te houden', vertelt artistiek leider Anja van Wijngaarden in Bob Staat Op. Circaso is een crowdfundactie begonnen.
Circaso is geweldig, zegt Anja stralend. 'Het jeugdcircus is alles. Het is artistieke ontwikkeling, het is sociaal en supersportief om mee bezig te zijn.' Je kan er op circusles of een kinderfeestje organiseren. Ook geven de jonge circustalenten optredens en demonstraties.
Toen ze hoorden dat de huur omhoog zou gaan was dat even schrikken. 'We zijn geschrokken maar het zat er wel een paar jaar aan te komen. De huur gaat maandelijks drie keer hoger worden.'

Crowdfunding

Circaso krijgt subsidie voor projecten, maar er is geen structurele financiële steun. 'De maandelijkse lasten worden lastig. We vallen niet volgend jaar om, maar moeten aan de bak om het in de basis stabieler te krijgen.'
Om te blijven bestaan wil Circaso hun ruimte aan de Teijlerstraat verhuren aan andere verenigingen en organisaties. Maar daarvoor moet er eerst verbouwd worden. 'We willen het pand aantrekkelijker maken zodat ook anderen het kunnen gebruiken. Daarvoor moeten we investeren.' Omdat daar geld voor nodig is, is Circaso een crowdfundingsactie begonnen.

Circusoptocht

Daarnaast organiseren ze de komende twee weekenden allerlei activiteiten. 'We pakken het groots aan.' De actie begint zaterdag 14 mei met een marktdag waar kinderen op een kleedje spullen kunnen verkopen. De verkoop is binnen bij Circaso zelf van 12.30 uur tot 17.00 uur.
Op zondag 15 mei is er een heuse Circus Parade door het stadsdeel. De parade begint om 10.30 uur op het Regentesseplein en gaat langs de Fahrenheitstraat en de Frederik Hendriklaan. 'Het wordt een vrolijke circusoptocht. We hopen veel mensen tegen te komen.'
Het weekend erna is er een CIRQuatlon in de speeltuin van het Rode Kruisplantsoen. Kinderen kunnen zich laten sponsoren voor trucjes. De actie wordt afgesloten met een Open Podium bij Circaso.
Meer informatie over de activiteiten vind je onder andere op de Facebookpagina van Circaso.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!