'Laak verdient beter': politieke partijen willen aanpak parkeerproblemen, afval en overbewoning

Afval naast ondergrondse afvalcontainers
Afval naast ondergrondse afvalcontainers © Den Haag FM
DEN HAAG - Parkeerproblemen, afval en ongedocumenteerde arbeidsmigranten. Het zijn problemen die al lang spelen in het Laakkwartier. Elf Haagse partijen willen dat er iets gedaan wordt aan de problemen in het stadsdeel. 'Laak verdient beter en ik hoop dat we dat de komende vier jaar kunnen realiseren', zegt Leonie Gerritsen van de Partij voor de Dieren.'
Partij voor de Dieren, DENK, ChristenUnie/SGP, SP, Haagse Stadspartij, VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, Hart voor Den Haag en D66 hebben vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Dat doen ze nadat bewoners van Laak een brandbrief naar de gemeente stuurden.
'Veel van de problemen in Laak zijn partij overstijgend', zegt Gerritsen die het initiatief nam voor Laak. 'Al te lang werkt iedereen van hun eigen eilandje. Want de leefbaarheid in de wijk staat erg onder druk.'

Overbewoning

Volgens de raadsleden hangen veel problemen in de wijk samen met de grote hoeveelheid ongedocumenteerde arbeidsmigranten en overbewoning in Laak.
'Deze groep leeft vaak onder slechte omstandigheden en zijn moeilijker te bereiken. Het college is al langere tijd bezig met initiatieven om arbeidsmigranten in Transvaal beter te informeren over hun rechten', aldus de politieke partijen. 'Het is belangrijk dat dit ook in Laak gebeurt, zodat we arbeidsmigranten weerbaarder maken tegen uitbuiting en de ellende die daaruit voortvloeit', aldus Lesley Arp (SP).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!