De gemeente deelt appelbomen uit in ruil voor je grofvuil

© PxHere
DEN HAAG - Hagenaars met groene vingers kunnen vanaf zaterdag 14 mei hun hart ophalen op een wel heel onverwachte plek. Bij verschillende afvalbrengstations in de stad krijg je namelijk een appelboom in ruil voor je grofvuil. De gemeente wil hiermee het wegbrengen van afval stimuleren.
'Het is geen geheim dat afval is één van de dingen is waar mensen zich aan ergeren als het niet goed geregeld is', zegt een woordvoerder van de gemeente. 'Veel van hen vinden het belangrijk om in een schone stad te wonen. Met de lente en de voorjaarsschoonmaak in het achterhoofd willen we het wegbrengen van grofvuil weer onder de aandacht brengen.'
Bij het wegbrengen van je grofvuil krijg je een jonge appelboom die nog makkelijk te vervoeren is. 'Volgens mij kan hij overal staan, zolang de mensen hem maar een beetje liefde geven', zegt de woordvoerder.
Den Haag heeft drie afvalbrengstations: Binckhorst (Plutostraat 1), Centrum (Uitenhagestraat 4) en Loosduinen (De Werf 13).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!