Formatie gaat nieuwe ronde in: adviseur Donner spreekt opnieuw met alle partijen

Piet Hein Donner
Piet Hein Donner © Ivar Lingen
DEN HAAG - Oud-minister en CDA-prominent Piet Hein Donner gaat maandag en dinsdag in gesprek met vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeenteraad. Alle partijen zijn voor de eerste ronde uitgenodigd.
Nadat alle partijen een eerste maal zijn langsgekomen wordt besloten op welke manier de gesprekken verder zullen gaan. De gesprekken moeten ervoor zorgen dat er een advies komt hoe de impasse waarin de formatie zit opgelost kan worden.
Niet alle partijen gaan op de uitnodiging van de adviseur in. PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis geeft aan 'vriendelijk bedankt' te hebben voor de uitnodiging.
Donner werd vrijdagmiddag tijdens een vertrouwelijke vergadering van de fractievoorzitters gevraagd om de formatie in Den Haag vlot te trekken. De formatie is tot nog toe twee keer mislukt omdat partijen niet met elkaar samen willen werken.
Donner is jurist en bekleedde in de periode 2002 tot 2011 verschillende ministersposten. Hij was minister van Justitie, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook zat hij enige tijd in de Tweede Kamer. Van 2012 tot 2018 was hij vicepresident van de Raad van State. Sinds december 2018 is hij minister van staat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!