Poëet Victor Meijer brengt zaal en jury in beroering en wint persprijs op stadsdichtersgala

© Victor Meijer
DEN HAAG - De finale en daarmee een podiumplaats wist hij zondag bij 't Groot Gouds Stadsdichters Gala niet te halen, toch kreeg poelier en poëet Victor Meijer een prijs mee naar huis: Het Kontakt - Goudse Post Persprijs. Het is de onderscheiding voor het meest originele optreden, die jury en zaal in beroering bracht. 'Ik ben er heel erg trots op', aldus Meijer.
Afgelopen zondag verdedigde hij de Haagse eer op het stadsdichtersgala. Meijer droeg een tweetal gedichten voor in Gouda: 'Mijn droom voor Oekraïne' en 'Zomaar een zondagochtend in Den Haag' over zijn gemêleerde Leyenburg.
Hoewel hij de halve finale wel wist te halen, struikelde hij daarin waardoor de finale -waar nog drie deelnemers aan mee mochten doen- er niet in zat. 'Daar ben ik gesneuveld.' Het publiek bepaalde wie er door mocht gaan, hoewel hij naar eigen zeggen veel stemmen in zijn bak zag komen bleek het niet genoeg te zijn. 'Ik zat naar die bak te kijken en dacht: hij zit aardig vol', vertelt Meijer. Toch leverde het hem geen podiumplek op.
Desalniettemin is hij trots op de prijs die hij wel kreeg: de persprijs, de onderscheiding voor het meest originele optreden, die jury en zaal in beroering bracht. De zilveren ganzenveer mocht hij daardoor mee naar huis nemen. Mede daarom zal hij met geluk terugkijken op zijn deelname aan het gala. 'Werkelijk fantastisch om mee te maken.' Yanaika Zomer uit Den Helder won uiteindelijk de finale van het stadsdichtersgala.

Gedicht 'Mijn droom voor Oekraïne'

  • Een kant van mezelf die ik niet kende. Zet regen om in vlammen. Die stuurde ik naar de Oekraïne.
  • Zag die vlammen door de sterren dralen. Tot zij zich als een luipaard op hun prooi stortten. In gedachten die ergens ronddwalen.
  • Door wat eens gelijk was. Gelijk, naar bloesem geurende olie. In het bad dat Europa ooit deelde. Schoot dat vuur weer uit mijn hoofd.
  • In spijt dat het weg was maar nog lang niet kwijt. Blijven mijn gedachten altijd de vrije mijne. En sluit ik iedere grens voor Poetin en de zijnen.
  • Vluchteling je bent welkom.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!