Stroom voor evenementen op Scheveningen is voortaan duurzaam en lokaal

Zonnepanelen
Zonnepanelen
DEN HAAG - Evenementen op de boulevard en het strand van Scheveningen kunnen voortaan gebruik maken van duurzame evenementenaansluitingen. Die aansluitingen zijn nu te vinden bij het Beachstadium en bij de kiosken op vernieuwde boulevard en de Moralesboulevard. Er komen meer aansluitingen: bestaande aansluitingen bij de landmarks langs de boulevard worden aangepast en uitgebreid.
De aansluiting levert stroom afkomstig van zonnepanelen en wordt uitgebreid met stroom van andere lokale en duurzame bronnen. Het is volgens de gemeente een duurzamer alternatief voor het gebruik van vervuilende (diesel)aggregaten met stank- en geluidsoverlast.
De nieuwe evenementenaansluitingen zijn onderdeel van het locatiebeleid voor evenementen en het actieprogramma Scheveningen Badplaats. Live on the Beach maakte dit weekend voor het eerst gebruik van de aansluitingen. Komend jaar worden ook andere partijen aangesloten op het lokale netwerk wat werkt met een zogenoemd Smart Energy Grid. Dat zorgt ervoor dat lokaal opgewekte energie ook lokaal verdeelt.

'Een mooie eerste stap naar volledig duurzaam'

'Mooi om te zien dat de grote evenementen op en langs de boulevard op Scheveningen gebruik maken van deels schone stroom die duurzaam is opgewekt. Een mooie eerste stap naar volledig duurzaam. Zo hebben de inwoners van Scheveningen minder last van de stank en herrie van de vervuilende aggregaten die op diesel werken', zegt wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks).
De evenementenaansluiting is te vinden bij het Beachstadium en er zijn aansluitingen bij de kiosken op vernieuwde boulevard en de Moralesboulevard. Organisatoren kunnen deze online reserveren via stroomkaart.nl. Als een evenement is afgelopen wordt het verbruik vastgesteld en in rekening gebracht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!